Sider

mandag den 18. marts 2013

SKYSKRABER


Instrueret af Rune Skjøtt.
Medvirkende er b.la. Lukas Schwarz Thorssteinsson, Martha Holm, Morten Suuballe, Rikke Louise Andersson, Lucas Schulz og Lars Brygmann. 

Skyskraber er en film om teenageren Jon. Han bor i en lille provins by sammen med sine forældre. Da Jon var barn var han indblandet i en helt absurd hændelse, der satte en stopper på faderens ambitiøse drømme om byens fremtid, og Jon har siden det båret skylden på sine skuldre. 
I byen bor også den smukke, unge og blinde pige Edith. Edith har fået den tanke at hun ikke gider at være jomfru længere, og intet kan stoppe hende.  
Edith har udset sig Jon til at han skal påtage sig den store opgave. 
Det er en fantastisk historie om hormoner, løsrivelse og det første knald.

Musikken i filmen er leveret af Jonas Bjerre, og er et af de mest fantastiske soundtracks der er lavet til en dansk film efter min mening. 
Da filmen udkom fik den vanvittigt dårlige anmeldelser, og den var en af de dårligst sælgende danske film til præmiereåbningen med kun 501 solgte billetter til "Berlin filmfestival". 
Trods dette synes jeg det er en fantastisk fortælling som man kan genkende sig selv i. Der er et skønt soundtrack og nogle finurlige billeder. Helt klart anbefaleses værdig.
5 stjerner fra Politikken
5 stjerner fra Chili
5 stjerner fra AVISEN.dk
4 stjerner fra Ekstra Bladet
4 stjerner fra B.T

Ingen kommentarer:

Send en kommentar